Hoe creëer je mooi lichtinval in huis?

De lichtinval in huis is bij iedereen anders en dit heeft met verschillende aspecten te maken. Heb jij nou amper licht inval in huis en weet je niet wat je hieraan moet doen? Dan helpen wij je mee. Je leest hier hoe je mooi lichtinval in huis kunt creëren 

 

Raamdecoratie zeer belangrijk 

Je raamdecoratie is ontzettend belangrijk. Zo heb je verschillende soorten raamdecoratie die ervoor zorgen dat het licht verdwijnt en dat is in dit geval niet de bedoeling. Zo zou je in plaats van gordijnen kunnen kiezen voor Inbetweens. Deze kun je dicht doen, maar ook helemaal openzetten om zo het licht binnen te laten. Je kunt ze ook op 2 standen kieperen, zodat je kan kijken waarbij je het meeste licht doorlaat. Bij bijvoorbeeld Gordijnen Groningen kun je verschillende soorten raamdecoratie vinden in verschillende kleuren en maten.  

 

Kleuren in huis  

Ook de kleuren in huis hebben er veel mee te maken. Heb je namelijk een donker huis door donkere kleuren op de muur en donkere meubels dat valt het licht wat binnenkomt ook veel minder op. Je hebt het allermooiste licht inval als je veel lichte tinten in huis hebt. Dus denk aan witte muren en witte meubels. Deze kleuren weerkaatsen namelijk het licht, waardoor je meer licht inval krijgt. Wil je dus echt meer licht in huis en is je huis heel donker dan is het zeker aan te raden dit te veranderen. Je kunt dan het beste kiezen om de muren een andere kleur te geven.  

 

Geluk hebben?  

Daarnaast is het ook zeker van belang dat het gewoon mooi weer is en de zon schijnt, hierdoor heb je gewoon het beste licht. Je moet dus ook een beetje geluk hebben. Zo kan het zijn dat de zon bij jou net aan de verkeerde kant staat, waardoor je geen licht inval hebt terwijl anderen dat wel hebben.  Een beetje geluk speelt dus zeker een rol. Over het algemeen heb je dus in de lente en de zomer het beste licht doordat de zon dan schijnt. Zet dus dan lekker de gordijnen en ramen open en laat het licht binnen.  

 

Gerelateerd bericht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *