Waarom een schilderijlijst op maat laten maken?

woonkamer

Een schilderijlijst op maat wordt tegenwoordig bijzonder vaak geprefereerd boven een standaard lijst. Veel mensen vinden dit in eerste instantie misschien een beetje vreemd. Het is namelijk zo dat velen vermoeden dat maatwerk schilderijlijsten in de praktijk heel wat duurder zijn in vergelijking met standaard exemplaren. Dat hoeft echter zeker niet altijd zo te zijn. Je zal dan ook kunnen vaststellen dat er altijd een niet onaanzienlijk aantal factoren zijn die de kostprijs kunnen beïnvloeden. Ben jij benieuwd naar om welke factoren het daarbij precies gaat? Lees dan snel verder en kom alles te weten over het laten maken van schilderijlijsten op maat. 

Wat is een schilderijlijst op maat? 

Zoals de naam reeds laat vermoeden is een schilderijlijst op maat een exemplaar welke volledig wordt gemaakt op maat van jouw wensen. Dit betekent concreet dat je elke eigenschap van de lijst volledig naar eigen inzicht kan bepalen. Denk hierbij aan onder meer: 

  1. Het soort materiaal waar gebruik van wordt gemaakt; 
  2. De afmetingen waar de schilderijlijst op maat over dient te beschikken;

Doordat je deze verschillende zaken volledig zelf kan bepalen aan de hand van jouw eisen en verwachtingen is het mogelijk om perfect tegemoet te komen aan alle wensen waarover je beschikt. Bij een standaard lijst spreekt het voor zich dat, dat net wat minder voor de hand liggend is. 

Op welke voordelen kan je rekenen? 

Een schilderijlijst op maat zorgt er zoals hierboven reeds aangegeven voor dat je altijd de mogelijkheid hebt om een lijst te laten maken voor je schilderij die perfect aansluit op al je verwachtingen. Niet alleen kan er hierbij rekening worden gehouden met jouw persoonlijke voorkeur, wat bovendien ook nog te denken van bijvoorbeeld de stijl van de ruimte waarin de lijst moet worden geïntegreerd? Hoe dan ook, wil je liever niets aan het toeval overlaten en voldoende standaard schilderijlijsten op de markt niet aan jouw verwachtingen? Dan kan kiezen voor het kopen van een maatwerk exemplaar altijd zeer interessant zijn. Dit brengt ons meteen bij het volgende onderdeel van deze pagina, namelijk de prijs die je moet betalen voor het laten maken van een schilderijlijst op maat. Ligt deze namelijk wel echt zoveel hoger dan een standaard lijst?

Welke factoren bepalen de aankoopprijs?

Rest ons nog het beantwoorden van de vaak gestelde vraag welke factoren nu precies de aankoopprijs beïnvloeden van een schilderijlijst op maat. Het is hoe dan ook zeker niet juist om te stellen dat dergelijke lijsten altijd veel duurder zijn in vergelijking met standaard exemplaren. De kostprijs wordt dan ook in de praktijk aanzienlijk beïnvloed door onder meer: 

  1. Het soort materiaal waaruit de schilderijlijst moet worden vervaardigd; 
  2. Eventuele extra eisen waarover je beschikt voor je maatwerk lijst;
  3. De omvang van de schilderijlijst;

Door te kiezen voor bijvoorbeeld een minder duur materiaal kan je dus in principe perfect de aankoopprijs van je schilderijlijst op maat enigszins inperken. Heb je voldoende aan een iets kleinere lijst? Dan spreekt het voor zich dat je ook daarmee de kosten die moeten worden betaald kan inperken. Hoe dan ook mag het duidelijk zijn dat maatwerk schilderijlijsten in de praktijk lang niet altijd zo duur moeten zijn als je mogelijks in eerste instantie zou verwachten.

Wist je dat je ook kan kiezen voor spiegels op maat laten maken door Verno?

Gerelateerd bericht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *