Binnenshuis gaan lakken: welke verf heb ik nodig?

Eens in de zoveel jaar is het nodig om het houtwerk binnenshuis weer eens op de knappen. Dit kan je doen door het houtwerk mooi te maken met een nieuwe laklaag. Het toebrengen van een laklaag is niet enorm lastig, maar het is wel belangrijk dat je de juiste soort lakverf gebruikt voor de klus. Wanneer je binnen gaat schilderen moet je lakverf op waterbasis gebruiken.

Lakverf op waterbasis

Lakverf op waterbasis is de ideale (lak)verf voor binnen doordat deze verfsoort enorm veel handige voordelen heeft. Echter is het wel belangrijk dat je een goede versie, zoals de Sigma s2u Nova Satin, neemt om optimaal van de voordelen te kunnen genieten. Lakverf op waterbasis heeft de volgende voordelen:

  • De verfsoort is bijna geurloos, hierdoor zal niet je hele woning gaan ruiken naar verf.
  • De verfsoort is geschikt voor veel ondergronden en zal niet lelijk gaan verkleuren op de meeste ondergronden.
  • De verf droogt enorm snel. Hierdoor zou het mogelijk zijn om verschillende verflagen aan te brengen op dezelfde dag. Het klussen is dus binnen de kortste tijd klaar.

Niet goed gedaan?

Ondanks de vele voordelen van deze verfsoort, kan er alsnog wel wat fout gaan tijdens het schilderen. Zo zien we vaak dat er lelijke strepen of vlekken ontstaan wanneer mensen hun houtwerk niet goed verven. Dit kan komen door een aantal factoren. Om te beginnen zien we vaak dat de verflaag simpelweg nog niet dik genoeg is. Ook kan het liggen aan de ruimte waarin er wordt gewerkt. Het kan namelijk niet vochtig genoeg zijn, de ruimte kan te warm zijn en het kan ook te veel tochten in de ruimte. Je moet dus met veel dingen rekening houden wanneer je begint met lakken.

Zoek jij nou ook nog goede lakverf op waterbasis? Neem dan zeker een kijkje op verf.nl om de beste verfsoorten te vinden!

Gerelateerd bericht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *