Deze verbouwingen aan je huis leveren het meest op!

Het verbouwen van je woning doe je in het eerste geval natuurlijk voor een beter wooncomfort. Het is een investering in je huis en je woongenot. Ook met perspectief dat de waarde van je huis stijgt, mocht je het ooit eens willen verkopen. Het gebeurt echter zelden dat je je volledige investering in een verbouwing volledig terugkrijgt in de verkoop van je huis. Toch kan een verbouwing aan een bepaald deel van je huis een groot verschil maken op de totale waarde van de verkoop. Een complete renovatie kan voor kopers toch het verschil maken. In dit artikel lees je welke verbouwing jouw huis waarde laten stijgen en welke eigenlijk niets toevoegen.   

Onderhoud 

Het uitvoeren van onderhoud van gebreken is eigenlijk in elk geval nuttig voor de uiteindelijke verkoop. Mochten de potentiële kopers namelijk de gebreken opmerken, maakt ze dit erg kritisch, waardoor ze extra goed kijken naar de rest van het huis. Als je dit keurig op orde hebt, ontstaat er minder achterdocht en stimuleert dit de verkoop. Niet alleen het onderhoud, maar ook de muren de vloer en de reparaties aan het plafond zijn niet onbelangrijk mee te nemen in je onderhoudt.  

Verbouwingen aan je huis 

Een verbouwing aan je huis kan op meerdere fronten. Zo kan je jouw huis verbouwen door het uit te breiden. Breid je bijvoorbeeld uit met een garage met compleet nieuwe garagedeurenEen elektrische garagedeur geeft al gauw een chic uiterlijk dat je huis zal doen opfleuren. Ook een splinternieuwe keuken geeft een frisse look aan je woning. Maar hoeveel invloed heeft een aanbouw of een renovatie van een keuken nou op je verkoopwaarde? 

Het plaatsen van een nieuwe keuken heeft bijvoorbeeld weinig invloed op de verkoopwaarde van je huis. Mede doordat dit een smaakkwestie blijft. Echter heeft uitbreiding van je huis meer effect. Mits afhankelijk van de plek waar je woont. Woon je bijvoorbeeld op het platteland? Dan zal de verkoopwaarde minder toenemen dan als je bijvoorbeeld in Amsterdam woont.  

Tuin renoveren 

Het opknappen van je tuin heeft weinig zin om jouw verkoopwaarde van je huis te verhogen. Weliswaar heeft het aantal vierkante meters van jouw tuin invloed, maar de renovatie van deze tuin heeft hier weinig mee te maken. 

Gerelateerd bericht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *