10 tips om een verhuizing makkelijker te maken

Verhuizen kan een moeilijk en stressvol proces zijn, maar als je goed voorbereid bent hoeft dat niet zo te zijn. In deze blog lees je een aantal tips om je verhuizing gemakkelijker te maken:

Stippel een plan van aanpak uit voordat je iets inpakt

Het is handig om van te voren na te denken over je plan van aanpak. Hoeveel dozen heb je nodig en wat is het maximale gewicht wat je per doos wilt bereiken? Ook is het handig om na te denken over hoe je omgaat met breekbare en zware spullen voor de deze klaar zet om te verhuizen.

Ruim rommel in huis op – geef weg wat je niet nodig hebt

De meeste mensen hebben meer spullen dan nodig. Zeker wanneer je gaat verhuizen is het verstandig om eerst eens goed na te gaat wat je graag mee wilt nemen en wat eigenlijk net zo goed weg kan. Het is daarbij altijd goed om na te gaan wat een tweede leven kan krijgen. Weggooien kan altijd nog. Pak al je kleren van tevoren in, zodat je op de dag van de verhuizing minder rommel hebt, Wanneer je tip 1 hebt voltooid, is het handig om niet alles tot het laatste moment te bewaren. Het is goed om een aantal dagen of weken van te voren te beginnen zodat je je zelf geen stress op de hals haalt op het laatste moment.

Zorg ervoor dat van alle documenten of belangrijke bestanden apart houdt

Zeker tijdens een verhuizing kan dit een tricky punt zijn. Er komen vaak veel documenten bij een verhuizing kijken. Zeker wanneer je dit niet volledig hebt gedigitaliseerd, is het verstandig om documenten apart te bewaren zodat je deze niet kwijtraakt tijdens of voor de verhuizing.

Vraag hulp indien mogelijk

Wees niet bang om hulp te vragen. De meeste mensen hebben vrienden of familie welke kunnen helpen met verhuizen. Wanneer je het lastig vind om te vragen kun je er ook een bepaalde beloning tegenover zetten. Dit verlicht de druk om hulp te vragen.

Overweeg een verhuisbedrijf

Als het op verhuizen aankomt, kan het zijn dat het gewoon te veel wordt om alles in eigen handen te houden. Zeker wanneer het gaat om grote of zware producten kan het beter zijn om deze vakkundig te laten vervoeren. Tevens is een groot voordeel van een verhuisbedrijf het transport. Je hoeft je vaak geen zorgen te maken over de ruimte in je auto of bus. Het nadeel is natuurlijk wel dat je meer kosten hebt dan alleen goedkope dozen. De totaalprijs bij professionele uitbesteding vaak aanzienlijk hoger dan wanneer je de klus in eigen handen houdt.

Gerelateerd bericht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *