De douche en de keuzes die je moet maken

De douche en de keuze voor de douche. Waarom zou je een regendouche kiezen, hoe combineer je een bad en douche en wat doe je met de douchebak. En waarom kies je ook voor een thermostaatkraan in de douche?

Kies jij ook voor de populaire regendouche?

Het moge duidelijk zijn, je hebt nogal wat te regelen voor jij jouw ideale badkamer en douche gerealiseerd hebt. Denk alleen maar eens aan het soort douche dat je kiest. Populair is wel de regendouche, zeker als je houdt van een zekere mate van luxe. Deze regendouche heb je in een opbouw- als een inbouwmodel. Het is zeker dat je onder de rainshower meteen het gevoel van wellness ervaart. Vaak beschikt deze variant over een afneembaar deel. Je dient bij de regendouche wel rekening te houden met extra waterverbruik. Bij een reguliere douchekop is sprake van een verbruik van 11 liter water per minuut en een regendouche daarentegen verbruikt zomaar 25 liter in dezelfde tijdspanne. 

De combinatie bad en douche

Niet iedereen kan zich luxe permitteren of heeft de ruimte een luxe badkamer te realiseren. Je moet het dan wellicht doen met een bad en douche combinatie. Op zich niets mis mee, al is het wel zaak om te zorgen dat je het spatwater enigszins binnen de perken houdt om zo de rest van de badkamer enigszins droog te houden. Dat kun je doen bij bijvoorbeeld een douchescherm of een douchegordijn. 

Welk materiaal gebruik je voor de douchebak?

Verder kun je te maken krijgen met de keuze die je moet maken voor een douchebak. Je hebt ze namelijk in verschillende uitvoeringen waarbij die van acryl, geëmailleerd staal, composiet en keramiek wel de meest bekende vormen zijn. Acryl is een soort kunststof. Het is vooral een sterk en licht materiaal die bovendien aantrekkelijk geprijsd is. Kies je voor geëmailleerd staal dan kies je in elk geval voor een krasvast materiaal dat bovendien onbuigzaam en zeer sterk is. Doorgaans is een bak van dit materiaal afgewerkt met een toplaag van keramisch materiaal.

Constante temperatuur met de thermostaatkraan

Ten opzichte van acryl is composiet zeker drie keer sterker. Het geldt als een hand- en vormvast materiaal en het is in elk geval geschikt voor vlakke douchebakken. Ook voor vrijstaande douchebakken en de standaard bakken kun je met dit materiaal uit de voeten. Als je het hebt over de douche dan kom je automatisch uit de kwestie kranen. Het gebruik van de thermostaatkraan is het aanbevelen waard. Je hoeft dan niet meer te zoeken naar de juiste temperatuur en ook als iemand anders water wil gebruiken blijft de temperatuur constant. Met een dergelijke kraan bespaar je ook nog eens water. Je hoeft immers niet te zoeken naar de goede stand en zo ga je dus onnodige verspilling van water tegen. Alleen dat al zou een reden kunnen zijn ook voor zo’n kraan te kiezen. Je dient dus eerst knopen door te hakken voor jouw ideale douche een feit is. En dat is en blijft toch ook een kwestie van smaak.

Gerelateerd bericht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *