Het plaatsen van een nieuwe groepenkast

Wil jij een nieuwe groepenkast laten plaatsen, maar weet je niet hoe dat in zijn werk gaat? In deze blog zetten wij de stappen op een rijtje die je zelf uit kunt voeren of huur een erkende elektricien in.

Het plaatsen van een nieuwe groepenkast is een gevaarlijke klus wanneer dit wordt uitgevoerd door beginnende doe-het-zelvers. Daarom is het van belang dat je voldoende kennis hebt over elektra en in staat bent om deze kennis goed te vertalen in acties. Wanneer dit niet het geval is zul je de volgende stappen moeten laten uitvoeren door een professional die je kunt inhuren. 

Stap 1. Maak een duidelijk overzicht met de materialen

Zorg voordat je begint met de plaatsing van een nieuwe groepenkast voor een helder overzicht met alle details. In dit overzicht moeten zaken worden opgenomen als het soort groepenkast, hoeveel fasen groepenkast, een lijst met het aantal groepen en houd toekomstige uitbreiding in je achterhoofd. 

Stap 2. Plaats de nieuwe groepenkast

Na het opstellen van het plan is het mogelijk om de nieuwe groepenkast te (laten) plaatsen. Schakel hiervoor de stroom uit en zorg ervoor dat de omgeving veilig is, door medebewoners te informeren. Vervolgens is het mogelijk om de nieuwe groepenkast te plaatsen, denk hierbij goed om de juiste bedrading en gebruik veilige gereedschap. Als deze kennis niet aanwezig is, raden wij sterk aan om een elektricien in te schakelen.

Stap 3. Schakel de stroom in en controleer de groepenkast

Na het plaatsen van de nieuwe groepenkast kun is het belangrijk om deze zorgvuldig te controleren. Schakel na de controle de stroom weer in en maak een controlerondje langs alle groepen, hierdoor kun je kijken of alle elektra goed is aangesloten en de groepenkast veilig is geplaatst.

Schakel een elektricien in

Wil je meteen contact met een elektricien die jouw groepenkast zal plaatsen? Dan ben je bij MyGo aan het juiste adres. Met onze MyGo Matchmaker vind je direct de meest geschikte stoffeerder bij jou in de buurt. Telefonisch contact kan ook! We zijn te bereiken op het nummer 085 – 432 00 32.

Gerelateerd bericht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *