Bouwtechnische keuring Utrecht geeft zekerheid bij het kopen van een woning

Bij een bouwtechnische keuring Utrecht wordt jouw wellicht toekomstige woning geheel gecontroleerd. Denk bijvoorbeeld aan de staat van de ramen, kozijnen, deuren, de sanitaire ruimtes en de elektrische installaties. Ook de muren, fundering en zelfs de schoorstenen en kruipruimtes ontkomen niet aan een inspectie. Na afloop van de keuring ontvangt je binnen vijf werkdagen een uitgebreid rapport waarin precies omschreven staat hoe de staat is van jouw potentiële nieuwe woning.

Laat een bouwtechnische keuring Utrecht verrichten voor je het definitieve koopcontract tekent

Een bouwtechnische keuring Utrecht laat je verrichten voordat je het definitieve koopcontract tekent. In het voorlopig koopcontract laat je opnemen dat je kiest voor een bouwtechnische keuring en daarbij noteer je eventuele ontbindende voorwaarden. Stel dat blijkt tijdens de keuring, dat het gehele dak van de woning aan vervanging toe is terwijl dit door de verkopende partij niet gemeld is, kun je van de koop afzien zonder hiervoor een boete te hoeven betalen. 

Een keuring is niet verplicht maar wel aan te raden

Het is niet verplicht om een bouwtechnische keuring Utrecht te laten verrichten. Je hebt als kopende partij keus om het wel of niet te laten doen. Echter wanneer je kiest voor de Nationale Hypotheek Garantie verplicht de bank jouw een keuring te laten verrichten om ook zelf zekerheid te hebben over de staat van de woning die jij koopt. Een bouwtechnische keuring geeft dus de zekerheid dat de woning in de werkelijke staat is zoals deze verkocht wordt. Bovendien weet je na het ontvangen van het uitgebreide rapport na de keuring precies welke onderhoudswerkzaamheden en bijbehorende kosten jou nog te wachten staan in de aankomende tien jaar. Hier kun je dus rekening mee houden bij het afsluiten van de hypotheek.

Kies voor een onafhankelijke bouwkundige keuring

Om er zeker van te zijn dat een bouwtechnische keuring Utrecht onafhankelijk wordt uitgevoerd is het verstandig om zelf een partij te kiezen die deze keuring uitvoert. Laat deze beslissing dus niet over aan de verkopende partij. Op deze manier weet je zeker dat je advies krijgt van iemand die los staat van de tegenpartij. Tijdens de bouwtechnische keuring kun je meelopen zodat je vragen kunt stellen en eventuele onduidelijkheden direct aan het licht komen. Bovendien geeft de mondelinge toelichting van de inspecteur direct een goede indruk van de staat van jouw aanstaande woning. 

 

Opsomming van controlepunten tijdens een bouwkundige keuring

De bouw technisch inspecteur is enkele uren bezig met de bouwtechnische keuring Utrecht. Hij controleert de gehele woning van boven op het dak tot onder in de kruipruimte. Op de volgende punten is hij extra alert: De staat van de wanden, plafonds, binnendeuren, keuken, ramen, kozijnen sanitaire ruimtes, waterleidingen, het dak, de constructie, de goten, de schoorsteen en de ventilatiekanalen. Er wordt ook gekeken hoe de brandveiligheid is en hoe het metselwerk en de gevels eruit zien. Ook controleert hij de verwarmingsinstallaties en de elektrische installaties, de fundering en de kruipruimte.

 

Wil jij ook een onafhankelijk advies tijdens een bouwtechnische keuring Utrecht? Maak dan een afspraak met Schippers Bouwconsult.

 

Gerelateerd bericht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *