5 tips om je woonkamer iets speciaals te geven

De kans is groot dat je veel tijd in de woonkamer doorbrengt. Het belang van een unieke en prettige woonkamer is dan ook groot. Hieronder vind je 5 tips die ervoor gaan zorgen dat je weer verliefd raakt op jouw woonkamer!

1. Voer een thema door

 

Veel woonkamers zijn tegenwoordig (helaas) slechts een bundeling van wat willekeurige meubels en objecten. Hoewel deze meubels en objecten op zichzelf allemaal leuk lijken, vertegenwoordigen ze vaak niet één geheel. Hierdoor oogt je woonkamer snel rommelig, zelfs als het is opgeruimd. Door een duidelijk thema door te voeren, voorkom je dit. Voorbeelden van thema’s zijn industrieel, Scandinavisch, beach house en hotel chique.

2. Plaats statement pieces

 

Wanneer je kijkt naar projecten van de grotere interieurarchitecten, valt één ding vaak op: er wordt veel gewerkt met grote losstaande objecten. Denk bijvoorbeeld aan een losstaand kunststuk of aan een mooie grote plant. Een zogeheten statement piece kan je woonkamer écht een bijzondere twist geven die vaak zorgt voor een luxe uitstraling. Natuurlijk moet je wel de ruimte hebben voor statement pieces. Heb je een woonkamer die wat minder ruim is? Dan kan je statement pieces ook ophangen.

3. Doe iets met de muren

 

De muren maken of breken een woonkamer in zijn geheel. Maak gebruik van bijzondere muren om je woonkamer iets speciaals te geven. Een mooie en bijzondere trend is het toepassen van kurkwanden. Denk bijvoorbeeld aan de kurkwand door Anselm Oome. Het gaat om wanden gemaakt van kurk die niet alleen mooi zijn, maar ook erg nuttig. Zo kan je er bijvoorbeeld vakantiefoto’s aan ophangen of kan je de muur gebruiken als takenbord.

4. Plaats een spiegel

 

Een gebrek aan ruimtelijkheid zorgt ervoor dat veel woonkamers klein en onoverzichtelijk lijken. Het plaatsen van een spiegel kan dan een ideale toevoeging zijn. Het maakt niet uit of je de spiegel ophangt of plaatst op de grond. Wel zal het ophangen van een spiegel vaak meer ruimte besparen. Zeker het proberen waard!

5. Verplaats meubels

Het verplaatsen van meubels is natuurlijk al een eeuwenoude truc. Het zorgt ervoor dat je woonkamer er direct weer fris uit ziet. Het zal je verbazen hoe het verplaatsen van meubels kan zorgen voor een speciale en unieke woonkamer. Zet die stoel uit de hoek bijvoorbeeld eens in het midden met een mooi kleed eronder. Zo tover je een (oude) stoel om in een statement piece. Dezelfde truc kan je toepassen met andere meubels.

Gerelateerd bericht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *