3 tips om kalkaanslag te verwijderen en te voorkomen

Kalkresten die op het sanitair zitten, zoals op kranen of badkamertegels, zorgen bij veel mensen voor frustratie. Immers, je badkamer, tegels en kranen zien er daardoor lelijk en onfris uit. Nog los hiervan, is te kalkrijk ofwel hard water bijzonder schadelijk voor huishoudelijke apparatuur dat gebruikmaakt van water, zoals de vaatwasser, koffiemachine of wasmachine. Deze apparaten werken door kalkaanslag minder goed en gaan ineens energie vreten. Resultaat? Je energierekening wordt steeds dikker, terwijl je huishoudelijke apparaten minder lang meegaan en sneller kapot gaan. Hoog tijd dus om iets aan die nare aanslag te doen. Maar hoe pak je kalk aan als je ermee te maken hebt? En dan natuurlijk het liefst ook preventief, zodat kalkaanslag voortaan tot de verleden tijd behoort? In dit artikel lees je de 3 beste tips om kalkaanslag te verwijderen en te voorkomen.

1. Plaats een waterontharder in je leidingnetwerk

Verreweg de beste methode om kalkaanslag door hard water te vermijden, is door preventief te werk te gaan en een waterontharder van sofwatersystems.nl te laten installeren. Een Waterontharder van sofwatersystems.nl is een apparaatje, dat tussen je leidingen wordt bevestigd en al het leidingwater dat je woning of je bedrijf inkomt, zacht maakt. Dit gebeurt met speciale soda en elektroden. Zeker in regio’s in Nederland die berucht zijn vanwege hun harde water, is een waterontharder van een goed en betrouwbaar merk dé perfecte preventieve oplossing tegen irritante kalkaanslag.

2. Ga de kalk te lijf met een efficiënt ontkalkingsmiddel

Bij hardnekkige kalkaanslag kun je die het beste verwijderen door een goed werkend ontkalkingsmiddel te kopen en daarmee je sanitair schoon te maken. Er zijn veel kant-en-klare reinigingsmiddelen op de markt, maar je kunt ook zelf een middeltje maken. Maak een sopje met soda of een emmertje met een wasmiddel erin en neem de kalkvlekken hiermee af.

3. Goede ventilatie en de douchecabine afdrogen na gebruik

Kalk bestrijden in je badkamer kun je doen door een goed ventilatiesysteem te laten inbouwen, zodat vocht dampen die kalkaanslag veroorzaken sneller worden afgevoerd. Leer jezelf daarbij ook aan om na elke douchebeurt of als je in bad bent geweest, de douchecabine, tegels en/of het bad standaard, en direct, af te drogen met de handdoek die je net hebt gebruikt. Je zult zien dat dit een aanzienlijke verbetering oplevert van de situatie.

Gerelateerd bericht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *