Verhuizen of nog even wachten?

Om maar direct met de deur in huis te vallen: tegenwoordig zit je woningmarkt flink op slot. Starters en alleenstaanden hebben het moeilijk wanneer het gaat om het kopen van een huis.Dit heeft vooral te maken met het feit dat er meer vraag is dan aanbod. Hierdoor wordt er vaak flink overboden! In deze blog gaat we het hebben over de overwegingen om te verhuizen of toch te investeren in je huidige huis

 

Koophuis

 

Wanneer je reeds een koophuis hebt dan zit je in principe goed. Jouw huis zal waarschijnlijk tevens een hoger bod ontvangen dat dat je oorspronkelijke vraagprijs was. Toch willen de meeste mensen er op vooruit gaat wanneer ze verhuizen. Dit betekend in de praktijk dat je voor een groter en duurder huis kiest, In die zin blijft het vandaag de dag een probleem om te verhuizen. Wel kan het verstandig zijn om te werken via een makelaarskantoor. Via deze manier kun je vaak zien wat de markt te bieden heeft, alvorens het online staat. Is jouw conclusie toch dat het alsnog te duur is? Waarschijnlijk is tijd dan de beste heelmeester.

 

Huurhuis

 

Wanneer je op het moment in een huurhuis zit is het vaak nog lastiger om te verhuizen. De huurprijzen reizen de pan uit en je betaald vaak eerder meer dan minder wanneer je gaat verhuizen, Tevens heb je vaak niets van waarde om in te leveren. Ten minste niet in de vorm van een huis. Wel kan het verstandig zijn om je in te schrijven bij andere gemeenten of dorpen in de buurt. Daarmee verspreid je je kansen en bouw je ook elders punten op welke een bepaalde waarde vertegenwoordigen als het gaat om het vinde van een huurhuis.

 

Verbouwen

 

Tenslotte is er nog de optie om te verbouwen. Wanneer je beschikt over een huurhuis zul je dit waarschijnlijk zoveel mogelijk willen beperken om de kosten te dekken. Toch kan een kwast met verf soms wonderbaarlijk verschil maken. Ook kleine ingrepen als nieuwe keukenkastjes of een ander toilet hoeven niet altijd veel te kosten en geven toch een verfrissend gevoel. Wanneer je over een koophuis beschikt zijn er natuurlijk tal van mogelijkheden om een nieuw gevoel te creëren in hetzelfde huis. Tevens kun je hiermee de waarde verhogen wanneer het het goed aanpakt. Zaken als sierbestrating of een nieuwe vloer kunnen een immens verschil maken wat betreft het totaalbeeld van jouw huis.

 

Gerelateerd bericht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *