Wat zijn de voordelen van inbetween gordijnen?

Op zoek naar raamdecoratie in jouw woon- of slaapkamer? Wellicht zit je nog in de oriëntatiefase en ben je er nog niet helemaal uit welke type gordijnen je wilt gaan aanschaffen. Een populaire optie als je kiest voor subtiel lichtinval zijn ‘inbetween gordijnen’. Dit type gordijnen ook wel inbetweens genoemd, is een gordijn soort dat subtiel licht doorlaat. Dit komt door de stofdikte van de gordijnen. Een inbetween zit qua stofdikte tussen een vitrage en een gordijn in. Vandaar de Engelse benaming van het gordijn soort.  

Waarom is een inbetween transparant? 

De inbetweens zijn bedoeld om wel vanuit de kamer naar buiten, maar niet vanaf buiten naar binnen te kunnen kijken. Zo heb je van binnenshuis prima lichtinval en heb je ook geen pottenkijkers. Ideaal dus. Een nadeel bij dikkere gordijnen is dat je ze overdag vrijwel niet dicht doet, gezien de verduistering in je woon- of slaapkamer.  Een inbetween is over het algemeen een ‘semi-transparante’ stof.  

In welk geval is een inbetween een goede optie? 

De twee belangrijkste redenen voor het aanschaffen van een inbetween gordijn zijn privacy en lichtinval. Een vitrage heeft eigenlijk hetzelfde doel als een inbetween gordijn. Toch zit er wel degelijk verschil tussen beide. Een inbetween is namelijk van dikkere kwaliteit dan een vitrage, maar is wel weer dunner dan een overgordijn. De dikkere stof heeft een luxere uitstraling dan een vitrage, vandaar dat veel mensen de beslissing nemen om een inbetween aan te schaffen. Een bijkomend voordeel is dat een inbetween in motiefjes kan worden geleverd, dit geeft een sfeervolle touch aan bijvoorbeeld jouw slaapkamer. Ook is dit type gordijn uitstekend in de werkkamer, voor als je behoefte hebt aan zonlicht en privacy. 

Een inbetween is uitstekend te combineren 

Een inbetween is een perfecte toevoeging van sfeer in jouw woonkamer, maar kan ook perfect met andere gordijnen gematcht worden. Je ziet een inbetween zelfs gecombineerd met jaloezieën, vouwgordijnen op maat of rolgordijnen. In dit laatste geval is het functioneel voor privacy. Het is in dit geval ook helemaal niet erg jouw inbetweens de gehele dag te laten hangen. Voor een breed assortiment kijk je voor een inbetween bij A House Of Happiness. 

Gerelateerd bericht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *