Zijn aluminium kozijnen de investering waard?

Je hebt net een nieuw koophuis gekocht en je bent van plan te investeren in nieuwe kozijnen. De huidige kozijnen zijn wel aan een renovatie beurt toe en je besluit research te doen welke kozijnen voor jou het beste uit de verf komen. Je komt tot de conclusie dat er een groot aanbod is qua materialen. De beslissing is daarom ook een stuk lastiger dan je van tevoren had gedacht. Daarom geven wij jou in deze blogadvies welke investering voor jou de beste is. Lees gauw verder! 

Houten kozijnen 

Houten kozijnen; een goede optie die mooi matcht bij het uiterlijk van een houten huis. Houten kozijnen geven een prachtige sfeer, maar zijn niet per definitie de beste kozijnen om geld in te investeren. Vaak gaan deze kozijnen ca. 20 jaar mee, maar moet je gedurende deze periode de houten kozijnen vaak renoveren, verven en onderhouden.  

Kunststof kozijnen 

Veel minder onderhoudsintensief dan zijn voorganger. Gaat vrijwel ca. 50 jaar mee, en heeft geen tot nauwelijks onderhoudDe enige klus die je zo nu en dan moet doen zijn het afnemen van de kozijnen met een goed reinigingsmiddel. Hoewel kunststof kozijnen langer mee gaan zijn ze menigmaal schadelijker voor het milieu dan houten kozijnen. Dit is in eerste instantie waar, maar gezien de levensduur van kunststof kozijnen op langer termijn is deze keuze juist beter voor het milieu.  

Aluminium kozijnen 

Nu we het toch hebben over het milieu. Aluminium kozijnen en aluminium deuren zijn eveneens behoorlijk duurzaam. Je kunt deze kozijnen namelijk demonteren. Dit maakt deze keuze milieuvriendelijk en duurzaam, aangezien dit materiaal 100% herbruikbaar is. Bovendien zijn deze kozijnen zeer gebruiksvriendelijk in het onderhoud en heeft dit materiaal een goede isolatie. Niet beter dan kunststof, maar het materiaal bezit wel de juiste ‘u-waarde’ om geen kou door te laten. 

Combinatie? 

Ben je enthousiast geworden van meerdere materialen? Niet getreurd, het is zelfs mogelijk materialen te combineren. Zo kun je kiezen voor aluminium kozijnen met een kunststof basis. In deze situatie heb je de voordelen van de herbruikbaarheid en duurzaamheid, maar ook de voordelen van een uitstekende isolatie door het materiaal van kunststof. Het materiaal is enorm stevig en is bovendien leverbaar in elke kleur. Zo zie je steeds meer kunststof kozijnen met een ‘houten-look’.  

Gerelateerd bericht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *