Momenten waarop het laten taxeren van je huis interessant is

Wanneer je van plan bent om te gaan verhuizen en je huis te verkopen, krijg je al snel te maken met een taxatie. Maar niet alleen dan is het handig om je huis te laten taxeren. Er zijn nog wat andere momenten waarbij een taxatie goed van pas kan komen. Wij hebben deze momenten hier voor je op een rijtje gezet!

De rente is lager

Als je woning in de loop van de tijd in waarde is gestegen, kan dit invloed hebben op de hypotheekrente. De hoogte van de hypotheekrente wordt namelijk deels gebaseerd op de verhouding tussen de hypotheek en de waarde van de woning. In de meeste gevallen geldt hoe lager de hypotheek in verhouding tot de woonwaarde, hoe lager de hypotheekrente. Het kan dus voordelig zijn om je huis te laten taxeren door bijvoorbeeld een taxateur van Van der Eijken makelaardij

Bij een verbouwing

Wanneer je wilt verbouwen is een taxatie ook erg handig. Doordat de waarde van de woning na de verbouwing als het goed is gestegen, kun je berekenen of de investering de moeite waard is. Door de waardestijging te berekenen van je huis na de verbouwing kun je namelijk een deel van de verbouwingskosten meenemen in je hypotheek. Zo weet je ook meteen hoeveel je huis waard is na de verbouwing en of de kosten een beetje opwegen tegen de opbrengsten. 

Een duurzamere woning

Veel mensen willen de maandelijkse lasten verminderen en milieubewuster leven. Dit kan door je huis te verduurzamen. Door je huis te laten taxeren krijg je inzicht in welke energiebesparende maatregelen er genomen kunnen worden en of een deel van deze kosten mee gefinancierd kunnen worden in de hypotheek. 

Wanneer je wilt wisselen van hypotheek

Je kunt je hypotheek oversluiten wanneer je niet helemaal tevreden bent met je huidige hypotheek. Wanneer je overstapt naar een andere hypotheker heeft deze meestal de marktwaarde van je huis nodig. Een taxatie is dan dus van belang omdat je de marktwaarde moet weten. Zo kun je een taxatierapport laten zien aan de nieuwe hypotheek. 

Gerelateerd bericht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *