Binnendeuren voor een mooi interieur

Zodra u begint met het ontwerpen van het interieur van uw huis, zult u merken dat er tal van verschillende soorten binnendeuren zijn om uit te kiezen om uw kamer of ruimte de juiste uitstraling te geven en toch zijn functie te vervullen. Denk hierbij onder andere aan Findoor deuren. Simpel gezegd, een binnendeur is elke deur die geen toegang geeft tot de buitenkant van uw huis, zoals een kast, slaapkamer, badkamer, kelder of kantoordeur. Voordat u begint te kiezen welk type binnendeuren u voor uw huis wilt, moet u kamer voor kamer gaan en een lijst maken van hoeveel binnendeuren u nodig heeft en wat hun primaire functie zal zijn.

Hieronder vindt u een lijst met de soorten binnendeuren waaruit u kunt kiezen:

Doorgangsdeuren

Deze zwaaien open en dicht op twee of meer bladscharnieren en zijn de meest gebruikte deuren in woningen. Ze kunnen worden gekocht als een plaat (alleen de deur zelf) of als een voorgehangen eenheid. Een voorhangende deur wordt vooraf geïnstalleerd in een deurkozijn, de scharnieren zijn al bevestigd en de deur zelf is meestal verveeld voor een slotenset. Vooraf opgehangen deuren besparen installatietijd doordat er geen timmerman nodig is om de deurstijlen te construeren, de scharnierverlengingen in te steken en de deur aan de deurstijlen te bevestigen, maar de selectie is beperkt.

Louvre deuren

Deze zijn in wezen standaard doorgangsdeuren waarbij alle of een deel van de panelen zijn vervangen door schuine houten latten. Louvre deuren worden meestal gebruikt voor kasten, bijkeuken en wasruimtes omdat ze ventilatie en privacy bieden. Een paneelformaat met volledige lamellen biedt de meeste ventilatie, maar een formaat lamel-over-paneel biedt de meeste stijl omdat het erg lijkt op massieve paneeldeuren. Schuifdeuren of bypass-deuren worden meestal gebruikt op gebieden met brede openingen zoals een kast of hoofdbadkamer en schuiven van links naar rechts. Omdat ze niet openzwaaien hoeft u zich geen zorgen te maken over het plaatsen van meubels, maar is slechts de helft van de opening tegelijk toegankelijk.

Tweevoudige deuren

Dit wordt over het algemeen gebruikt om een ​​kast, voorraadkast of wasruimte te omsluiten. De deuren kunnen van hout, metaal of een composiet zijn, zoals hout bedekt met vinyl en zijn meestal verkrijgbaar in vier panelen. Bifold-deuren draaien op pinnen die aan de boven- en onderkant zijn gestoken, waardoor u een grotere openingsruimte hebt dan een schuifdeur. Een vergelijkbare optie zijn vouwdeuren of accordeonvouwdeuren die bij het openen weinig ruimte innemen.

Franse deuren

Bieden een dramatisch brandpunt in uw huis. Ze hangen aan scharnieren aan weerszijden van een brede deuropening en zwaaien naar elkaar toe en ontmoeten elkaar in het midden. Als beide zijden van de deur open staan, heeft u vrij uitzicht. Franse deuren zijn er in verschillende stijlen en glasglazuur om de inrichting van uw huis te complementeren. Zakdeuren bestaan ​​al honderden jaren en beginnen een comeback te maken vanwege de interessante architecturale elementen, waaronder het besparen van vloeroppervlak.

Kortom, een zakdeur is een deur die niet op scharnieren is geplaatst om open te zwaaien, maar die in en uit een ruimte schuift die in de muur is verborgen. Zakdeuren zijn er als enkele deuren, die van links of rechts open en dicht schuiven, of dubbele zakdeuren, die in elkaar schuiven en in het midden samenkomen van zowel de rechter- als de linkerkant. Terwijl architecten blijven zoeken naar unieke manieren om het vloeroppervlak te maximaliseren, zijn ze begonnen met het opnemen van de zakdeur in hun ontwerpen.

Gerelateerd bericht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *