Polymeerkit – Alles wat je moet weten

Als het gaat om afdichtingsmiddelen zijn er veel verschillende producten op de markt. Hoe weet je dan welke de juiste is voor jouw project? Als je een kit nodig hebt die duurzaam is en lang meegaat, dan heb je een polymeerkit nodig. Hier is alles wat je moet weten over polymeerkitten, zodat je een weloverwogen beslissing kunt nemen voor je volgende project.

Wat is een polymeerkit?

Een polymeerkit is een soort synthetisch rubber dat gebruikt wordt om scheuren en kieren op te vullen. Het is flexibeler dan siliconen en kan gebruikt worden op allerlei oppervlakken, zowel binnen als buiten. Polymeerkit is verkrijgbaar in helder, wit en zwart, en kan na droging overschilderd worden.

Voordelen van polymeerkitten

Polymeerkitten hebben veel voordelen die ze ideaal maken voor veel verschillende toepassingen.

Weerbestendig

Polymeerkitten zijn uitstekend in het weerbestendig maken omdat ze flexibel zijn en met het oppervlak kunnen uitzetten en inkrimpen als de temperatuur verandert. Dit maakt ze ideaal voor afdichting rond deuren en ramen of ergens anders waar temperatuurschommelingen kunnen optreden.

Bestand tegen schimmel en meeldauw

Polymeerkitten zijn ook bestand tegen schimmel en meeldauw, waardoor ze ideaal zijn voor badkamers of andere plaatsen met een hoge luchtvochtigheid.

UV-bestendig

Polymeerkitten zijn ook UV-bestendig, zodat ze niet verkleuren of afbreken bij blootstelling aan zonlicht.

Langdurig

Polymeerkitten zijn zeer duurzaam en gaan lang mee. Bij een juiste toepassing kunnen ze jaren meegaan zonder vervangen te hoeven worden.

Hoe polymeerkit aan te brengen

Het aanbrengen van polymeerkit is vrij eenvoudig, maar er zijn een paar dingen die je in gedachten moet houden om optimale prestaties te garanderen. Zorg er eerst voor dat het oppervlak waarop je de polymeerkit gaat aanbrengen schoon, droog en vrij van vuil of vet is. Gebruik vervolgens schilderstape om de plekken af te plakken waar je niet wilt dat de polymeerkit op komt. Als je dat gedaan hebt, knip je het uiteinde van de tube polymeerkit in een hoek van 45 graden af, zodat de opening ongeveer ¼ inch breed is. Oefen dan gelijkmatige druk uit terwijl je in de tube polymeerkit knijpt terwijl je hem langs het oppervlak beweegt dat je probeert op te vullen. Zorg ervoor dat je de ruimte niet te vol maakt, want dan kan de polymeerkit tijdens het drogen krimpen. Als je het gebied hebt opgevuld, strijk het dan glad met je vinger of een plamuurmes zodat het gelijk ligt met het omringende oppervlak. Laat het minstens 24 uur drogen voordat je het blootstelt aan water of vocht

Polymeerkitten zijn een uitstekende keuze voor veel verschillende projecten omdat ze weerbestendig, schimmel- en meeldauwbestendig, UV-bestendig en duurzaam zijn. Ze zijn ook gemakkelijk aan te brengen; denk eraan het oppervlak eerst schoon te maken, schilderstape langs de randen te gebruiken, het uiteinde van de tube in een hoek van 45 graden af te snijden, gelijkmatige druk uit te oefenen terwijl je het langs het oppervlak strijkt, en het glad te strijken als je klaar bent. Laat het minstens 24 uur drogen voordat je het aan vocht blootstelt, zodat het goed kan uitharden.

Bron: www.metain.nl

Gerelateerd bericht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *