Nieuwe woning laten stucen door professionele stukadoor

De meesten onder ons hebben vast wel eens een stukadoor aan het werk gezien, en een beetje doe-het-zelver zou bij zichzelf zeggen “O, maar dat kan ik ook”. De simpele waarheid is dat je doe-het-zelven totaal niet kunt vergelijken met vakmanschap. Stucen is een professionele vaardigheid wat je niet even een-twee-drie kunt.

Een stukadoor in Teteringen heeft er al vele jaren stucen op zitten om zo een ervaren professional te worden die nooit raakt uitgeleerd. Achter elk stucwerk zit een hoeveelheid wetenschap die alleen een ervaren stukadoor weet. Ze weten precies welke producten voor het werk geschikt zijn en hoe, waar en wanneer te gebruiken.

Welke diensten kun je verwachten van een professionele stukadoor?

Als je een stukadoor eenvoudig zou omschrijven, kun je zeggen dat het een geschoolde vakman is die pleisterwerk aanbrengt op plafonds, muren of scheidingswanden. De gipstoepassingen bij dezen kunnen worden gebruikt voor reparatie, decoratieve of functionele doeleinden. Hun diensten bestaan uit:

Het reinigen en klaar maken van het oppervlak voor pleisterwerk. Draadgaas als bewapening aanbrengen, zodat het pleisterwerk op zijn plaats blijft. Het mengsel voorbereiden wat kan bestaan uit gips, vezels en zand bestanddelen. En door de juiste hoeveelheid water toe te voegen krijgt het mengsel de vereiste consistentie. Ze brengen de pleisterlaag aan met de juiste dikte op de gewenste ondergrond. Wanneer gewenst, versieren ze de muur met decoratieve structuren.

Waarom moet je het niet zelf proberen te doen?

Stucen is zwaar lichamelijk arbeid. Ze staan dagenlang in moeilijke posities om de klus te klaren. De opdrachten bestaat uit veel werk boven het hoofd met behulp van ladders en steigers. Het is enorm stoffig werk, zodat ze verplicht zijn met stofmasker te werken. Wanneer er gewerkt moet worden aan brandwerende plafonds en wanden dan zijn stukadoors er zelf verantwoordelijk voor, ga dit niet zelf proberen. Als je dit alles bij elkaar optelt besef je waarom je de nieuwe woning moet laten stucen door professionele stukadoor.

Het vinden van een goede stukadoor

Dit kan door mondelinge reclame via onder andere vrienden en familie. Maar als dit niet het geval is, kun je beter verschillende websites van diverse stukadoors bezoeken. Tegenwoordig hebben we allemaal wel een apparaat die met het internet verbonden is, om zo binnen een paar muisklikken de recensies te checken van de stukadoor die je wilt inhuren.

Zoek zoveel mogelijk naar beoordelingen, zowel de goede als de slechtste. Sommige beoordelingssites verifiëren klant berichten om te kijken of ze waarheidsgetrouw zijn. Zit er een stukadoor tussen met weinig geverifieerde berichtten, sla die dan maar even over, dit kunnen nep berichten zijn. Tot slot: Een goede stukadoor wil een tevreden klant, dus aarzel niet om dingen te bepraten bij twijfel.

Gerelateerd bericht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *