Nieuwbouw biedt veel voordelen

Er zijn voldoende redenen om ook voor nieuwbouw te kiezen. Zo kun je flink besparen op de energierekening terwijl je als je nieuwbouw laat plegen wel degelijk eigen inbreng hebt. We zetten hier een aantal voor je op een rij. En dat zijn er al met al best veel. 

Het energielabel van een huis

Zoals bekend hebben huizen gelijk auto’s een energielabel. Heb je een nieuwbouwhuis, dan begin je altijd met minimaal label A. Je kunt maximaal een A+++ label hebben. Met een dergelijk label heb je te maken met lage kosten. Bovendien draag je met een dergelijk label bij aan een beter milieu. Laat je nieuwbouw plegen dan heb je ook energienota nul huizen. Het moge duidelijk zijn, je krijgt dan geen nota voor de energie. Je huis is dan energieneutraal. Dat houdt in dat jij rondom je eigen huis en in de buurt evenveel energie opwekt als dat je nodig hebt voor verbruik. Pleeg je nieuwbouw en weet je een energieneutrale woning neer te zetten, dan haal je het hoogst haalbare op dit vlak.

Weinig onderhoudskosten aan je nieuwe woning

Het staat eveneens voor weinig onderhoudskosten. Omdat je woning is gebouwd met de nieuwste technieken, zal er de eerste jaren wat betreft onderhoud niet veel te doen zijn. Bij nieuwbouw kun je ook een onderhoudsplan voor de eerste jaren af te sluiten. Ook op die manier voorkom je onverwachte financiële tegenvallers. Zeker is ook dat als je nieuwbouw pleegt, je de meest moderne technieken voor het isoleren en verwarmen van je huis toegepast worden. Dat staat garant voor een zeer comfortabel binnenklimaat. Dat klimaat staat ook garant voor een lagere energienota. Het binnenklimaat is bovendien stabiel en beschikt over een uitstekende ventilatie.

Ook in financieel opzicht aantrekkelijk

Een nieuwe woning kan je ook in financieel opzicht het nodige opleveren. Je hebt je huis vrij op naam en hoeft zo geen overdrachtsbelasting te betalen. Ook bespaar je de kosten voor de notaris en de leveringsakte. Meerwerk? Dat kun je prima mee financieren. Bovendien zijn er kredietverstrekkers die korting op de rente bieden, op het moment dat je op energiezuinige wijze bouwt. Wat je zeker weet als je voor nieuwbouw kiest is dat je een huis krijgt met de juiste prijs- kwaliteitsverhouding. Het leuke hieraan is verder dat je een frisse start maakt. Ga je voor een nieuwbouwwijk, dan doe je dat tegelijk met de buren en andere mensen en dat schept een band. 

Zeker geen eenheidsworst

Nieuwbouw hoeft overigens geen eenheidsworst te zijn. Integendeel zelfs. Zo bepaal je zelf in welke keuken je straks gaat koken en heb je ook het laatste woord wat betreft de badkamer. Je woning laat je uitbreiden en aanpassen naar eigen wens uiteraard. Wat dacht je van de meerwerklijst? Met deze lijst kun je bijvoorbeeld kiezen voor woning verlenging of voor openslaande tuindeuren.

Nieuw is altijd mooi

En zo heb je voldoende mogelijkheden om een nieuwbouw woning geheel naar eigen wens te maken. Dat en de financiële en klimaat voordelen maken het alleen al erg interessant om voor het laten bouwen van een nieuw huis te kiezen. En wees eerlijk, nieuw is altijd mooi. 

 

Ontwikkelen en Bouwen? Giesbers Rotterdam!

Gerelateerd bericht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *