De voordelen van deurhorren

Het installeren van deurhorren kan gemak, veiligheid en beveiliging toevoegen aan je woning. Deurhorren laten licht en lucht binnen terwijl deze op verschillende manieren voor extra veiligheid zorgen. Zo bieden deurhorren een extra veiligheidsbarrière voor kinderen en huisdieren, beschermen ze het huis tegen de elementen en maken deze het moeilijk voor criminelen om in te breken. In dit artikel lees je alles over de voordelen van deurhorren.

Meer licht en lucht in huis

Met deurhorren zul je meer in de gelegenheid zijn om te genieten van de buitenlucht. Deurhorren op de deuren van je huis laten frisse lucht en zonlicht binnen op mooie dagen, terwijl vervelende vliegen en ander ongedierte buiten blijven.

Extra bescherming voor kinderen en huisdieren

Kinderen en huisdieren kunnen naar een open deur rennen wanneer bijvoorbeeld de deurbel gaat. Om een extra veiligheidsbarrière te vormen kan een deurhor een goede uitkomst bieden. Wanneer de toegangsdeur wordt geopend, zit er nog een deurhor achter die geopend moet worden. Voor huisdieren zijn bepaalde schermen die op de deurhor geplaatst kunnen worden, om te voorkomen dat er schade aan de deurhor ontstaat.

Lagere energierekening

Wie normaal gesproken gebruik maakt van airconditioning in de zomer, zal een lagere energierekening hebben bij het gebruik van deurhorren. Omdat de lucht in huis afgekoeld kan worden met het gebruik van deurhorren, zal je de airconditioning minder nodig hebben. Ook beschermen deurhorren tegen de schittering van de zon zodat het minder heet wordt in huis. In de wintermaanden vormen deurhorren een extra isolatielaag tegen de kou.

Extra beveiliging tegen inbrekers

Behalve traditionele deurhorren, bestaan er ook veiligheidsdeurhorren. Deze deurhorren laten net als de gewone deurhorren licht en lucht door, maar zijn gemaakt van een zwaar metaal en hebben een snijvaste afscherming. Met deze speciale deurhorren kun je het huis laten luchten terwijl je je geen zorgen hoeft te maken over inbrekers.

Bescherm de deuren tegen zon en regen

Door horren op de deuren van je woning te zetten, bescherm je de deuren tegen de invloed van zon en regen. Hierdoor zullen je deuren minder snel slijten, gaan ze langer mee en kun je langer de verzorgde uitstraling van je woning behouden.

Dit zijn enkele voordelen die deurhorren in je woning kunnen bieden. Er zijn veel verschillende soorten deurhorren op de markt, zoals scharnierende deurhorren, veiligheidsdeurhorren, schuifdeurhorren of intrekbare deurhorren. Afhankelijk van het doel van de deurhor, je smaak en je budget valt er te kiezen uit een grote variëteit deurhorren om zo te genieten van alle voordelen die de deurhor te bieden heeft.

Bron: Homewishez.nl

Gerelateerd bericht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *