Waarom ook jij een bouwtechnische keuring moet laten uitvoeren

De aankoop van vastgoed is een belangrijk moment in het leven van een mens. Dit omwille van verschillende redenen. Allereerst is de kans zeer groot dat je een dergelijke aankoop slechts één keer in je leven zal doen. Dat is echter niet alles. Daarnaast spreekt het voor zich dat er ook zeer hoge kosten mee gemoeid zijn. Niet zelden komt het echter voor dat mensen buiten de aankoopprijs van hun nieuwe woning nog geconfronteerd worden met extra kosten. Deze extra kosten kunnen bijvoorbeeld te maken hebben met bepaalde gebreken waarvan sprake is. Het laten uitvoeren van een bouwtechnische keuring kan ervoor zorgen dat deze gebreken aan het daglicht worden gebracht. Zo voorkom je dat je binnen afzienbare tijd alsnog krijgt af te rekenen met extra hoge en vooral zeer vervelende kosten.

  • In welke staat verkeert de woning precies? 

Het belangrijkste wat een bouwtechnische keuring mogelijk maakt is het achterhalen van de actuele staat van de woning die je van plan bent om aan te schaffen. Dat lijkt overbodig, maar dat is het niet. Veel mensen gaan er nog altijd zomaar vanuit dat de belangrijkste gebreken altijd zichtbaar zijn met het blote oog. Dat is echter lang niet altijd het geval. Bovendien is het zo dat mensen die geen kennis hebben over de bouw ook niet in staat zijn om correcte inschattingen te maken. De kans dat je zonder het laten uitvoeren van een bouwtechnische keuring op een zeker ogenblik tegen een vervelende verrassing aanloopt is dan ook erg groot.

  • Welke kosten kan je verwachten aan de woning?

Bij het kopen van een huis is het duidelijk welke kosten je daarvoor moet betalen. Wanneer de woning klaarblijkelijk in goede staat is zijn dat de enige kosten waar je op dat ogenblik rekening mee moet houden… maar wie garandeert dat nu precies? Wat namelijk als er wel degelijk sprake is van verborgen gebreken die al snel de kop opsteken? Of wat als er plots blijkt dat er sprake is van zeer veel achterstallig onderhoud? In al deze verschillende gevallen is het mogelijk dat je van de ene moment op de andere geconfronteerd kan worden met een stevige meerkost die je mogelijks niet kan betalen. Zorg dus voor financiële zekerheid voor jezelf en laat altijd een bouwtechnische keuring uitvoeren.

 

Homekeur – De Bouwkundig Specialist!

  • Een bouwtechnische keuring is ongelofelijk belangrijk

De aankoop van vastgoed gaat in de praktijk gepaard met een aanzienlijke hoeveelheid aan kosten. Het spreekt voor zich dat je dan ook wellicht liever geen extra financiële risico’s meer wenst te nemen. Voor het merendeel van de mensen geldt dat ze in de praktijk bijna hun volledige vermogen en inkomen moeten aanspreken om te kunnen investeren in vastgoed. Wanneer er dan ook nog eens onverwachts lijken uit de kast vallen spreekt het voor zich dat een financieel probleem mogelijks niet lang meer op zich zal laten wachten. De lage kostprijs die wordt gevraagd voor het uitvoeren van een bouwtechnische keuring zorgt ervoor dat deze in het niets verdwijnt in vergelijking met de mogelijke torenhoge kosten waar je tegenaan kan lopen bij belangrijke gebreken. Het mag dan ook duidelijk zijn, ga je een woning kopen? Laat dan zeker en vast altijd een bouwtechnische keuring uitvoeren!

 

Gerelateerd bericht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *