Tips om je huis te verduurzamen

Het wordt steeds belangrijker om je huis te verduurzamen. Niet alleen levert het een lagere energierekening voor je op, het is ook nog eens een stuk beter voor het milieu. Het is niet voor niets dat steeds meer huizen energieneutraal zijn; verduurzaming is de toekomst. Maar wat kan je allemaal doen? En wat geeft de beste resultaten? We zetten een paar tips op een rij.

Bekijk eerst de subsidiemogelijkheden

Omdat de overheid graag ziet dat je je huis verduurzaamt, heeft het een grote pot met geld beschikbaar gemaakt, waar subsidie uit betaald kan worden. Wie zijn woning duurzamer maakt, kan hier aanspraak op maken. Natuurlijk moet je wel aan een bepaald aantal voorwaarden voldoen, dus het is slim om eerst goed te kijken wat die voorwaarden zijn en of de door jou bedachte plannen binnen de subsidieregeling vallen. Is dat het geval, dan komen de plannen opeens een stuk dichterbij; ze zijn nu immers veel beter te betalen.

Het isoleren van de muren

Een voor de hand liggende eerste stap, is het isoleren van je muren. Je muren staan immers tussen jou en de buitenlucht in en zijn je laatste bescherming tegen de kou. Het is daarom goed om je muren zo goed mogelijk te isoleren, zodat de warmte in je huis lekker binnen blijft en je je niet een ongeluk hoeft te stoken om je kamers warm te houden. Gevelisolatie is een zeer effectieve manier om je huis te verduurzamen. Doe je dit zelf, of kies je voor een bouwbedrijf in Hoogeveen? Dat is helemaal aan jou. Weet wel dat een expert deze klus snel en nauwkeurig kan klaren.

Het isoleren van je vloer en dak

En als je toch bezig bent, kan je net zo goed ook je vloer en je dak isoleren. Met name dakisolatie is een goed idee, omdat het ervoor zorgt dat de warmte in de zomer juist buiten blijft, terwijl het je huis in de winter lekker warm blijft. Vloerisolatie is eveneens effectief, omdat de koude ondergrond een stuk minder vat krijgt op de temperatuur van je huis. Vloer- en dakisolatie is, net als gevelisolatie, een uitstekende manier om je huis duurzamer te maken en ervoor te zorgen dat de energierekening ook in de winter zo laag mogelijk blijft. Daarbij zijn het relatief eenvoudige ingrepen, die ook niet gelijk heel duur zijn. Met andere woorden; het verduurzamen van je huis begint echt met betere isolatie. Daarna kan je gaan kijken naar andere oplossingen.

Het plaatsen van nieuwe kozijnen

Nieuwe kozijnen kunnen enorm helpen. Zeker als je kiest voor kozijnen met veel isolatiekamers, die goed aansluiten op je muren. Deze houden de koude lucht buiten en zorgen dat ook de tochtgaten geen kans meer krijgen. Moderne kozijnen bestaan uit dubbel of zelfs triple glas, waarmee ze echt heel goed zijn in het isoleren. Bijkomend voordeel van deze kozijnen, is dat ze ook enorm geluiddempend zijn. Bij de beste kozijnen kan je bij wijze van spreken een kanon afschieten in de tuin, zonder dat je daar binnen iets van mee krijgt. Ook dat komt natuurlijk kijken bij goede isolatie.

Gerelateerd bericht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *