Geef je huis een make-over met een nieuwe tegelvloer of -wand

Als je op zoek bent naar een manier om je huis een nieuwe uitstraling te geven, is het leggen van een nieuwe tegelvloer of -wand een goede optie. Of je nu kiest voor een moderne of klassieke uitstraling, tegels zijn tijdloos en kunnen je interieur compleet veranderen. In dit artikel bespreken we de voordelen van een nieuwe tegelvloer of -wand en waar je op moet letten bij het leggen ervan. 

  

Voordelen van een nieuwe tegelvloer of -wand 

Gemakkelijk te onderhouden: Tegels zijn gemakkelijk schoon te maken en te onderhouden, wat ervoor zorgt dat ze lang meegaan en er altijd goed uit blijven zien. 

  • Duurzaamheid: Tegels zijn duurzaam en gaan lang mee. Bovendien zijn ze bestand tegen slijtage en zijn ze niet gevoelig voor krassen of deuken. 
  • Allergievrij: Tegels zijn een goede keuze voor mensen die last hebben van allergieën. Stof en vuil hopen zich niet snel op en zijn gemakkelijk te verwijderen. 
  • Keuzevrijheid: Er zijn talloze soorten en maten tegels beschikbaar, waardoor je veel keuzevrijheid hebt in het uiterlijk van je nieuwe vloer of wand. Bovendien zijn tegels in verschillende materialen verkrijgbaar, zoals keramiek, natuursteen en beton. 

  

Waar moet je op letten bij het leggen van een nieuwe tegelvloer of -wand? 

Hopelijk ben je nu enthousiast over een nieuwe tegelvloer of –wand. Voordat je naar de winkel gaat om nieuwe tegels te kopen, eerst nog een paar belangrijke punten waar je op moet letten. 

  • Ondergrond: Een belangrijk aspect bij het leggen van tegels is de ondergrond. Deze moet vlak en stabiel zijn om scheuren te voorkomen. Zorg er dus voor dat de ondergrond goed voorbereid is voordat je begint met leggen. 
  • Lijm en voegmiddel: Het juiste lijm- en voegmiddel is belangrijk om ervoor te zorgen dat de tegels stevig blijven zitten. Laat je adviseren door een professional over welk middel het beste past bij jouw situatie 
  • Patroon: Denk goed na over het patroon waarin je de tegels wilt leggen. Een patroon kan je vloer of wand uniek maken en extra uitstraling geven. 
  • Afwerking: Vergeet niet om je nieuwe tegelvloer of -wand af te werken met bijvoorbeeld plinten. Dit geeft niet alleen een mooiere uitstraling, maar zorgt er ook voor dat de tegels goed op hun plek blijven. 

  

Beginnen maar 

Met deze tips in het achterhoofd wordt het leggen van je nieuwe vloer of wand een makkie! Dus waar ga jij beginnen? Een nieuwe tegelvloer in de woonkamer of een nieuwe tegelwand in de keuken? Waar je ook begint, ik wens je veel succes! 

Gerelateerd bericht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *